Vietimme pikkujoulua mieheni siskojen ja heidän perheidensä parissa. Suolaiseksi palaksi valmistin tällaisen katkarapukakun. Ohjeen löysin tämän vuoden joulukuun Maalaisunelma -lehdestä.

pohja

225 g saaristolaisleipää

2 rkl sulatettua voita

 

täyte

3 liivatelehteä

150 g kuorittuja, hienonnettuja katkarapuja

1 dl ruokajogurttia

1 dl creme fraichea

1 kuorittu ja hienonnettu  punasipuli

2 rkl hienonnettua tilliä

1 1/2 dl raastettua emmentalia

(6 cl maustamatonta viinaa)

1 tl suolaa

1 maustemitta mustapippuria


koristeluun

hienonnettua punasipulia

tilliä

 

Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka tuorekelmulla.

Leikkaa pois leivän reunat. Jauha leipä muruiksi.

Sulata voi ja kaada se leivänmuruihin.

Painele pohjaseos vuokaan. Taputtele tiukaksi. Anna pohjan levätä viileässä noin 20 minuuttia.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja mausta.

Nosta liivatelehdet vedestä ja puristä niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata ne kattilassa pienessä vesitilkassa. Kääntele liivate täytteeseen ja sekoita varovasti.

Levitä seos pohjan päälle.

Anna hyytyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

Nosta hyytynyt kakku tarjoiluvadille ja koristele.