Tämänkin kakun valmistin rippijuhliin. Tein kakusta gluteenittoman ja vähälaktoosisen. Jälleen kerran ohjeen löysin Open cafe -sivuilta!
pohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
valkosuklaatäyte
5 liivatetta
200 g valkosuklaata sulatettuna
250 g mascarponejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 prk flora vispiä
pinnalle
4-5 dl mustikoita
kiille
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.
Laita liivatelehdet pehmiämään runsaaseen, kylmään veteen n.5-10 minuutiksi.
Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja sulatettu, hiukan jäähtynyt suklaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää juusto- suklaaseokseen.
Liuota liivatelehdet yksitellen kiehuvan kuumaan sitruunamehuun.
Sekoita liivatteet ohuena nauhana täytteeseen.
Kaada täyte pohjalevyn päälle.
Anna kakun olla kylmässä vähintään 2 tuntia ennen kuin lisäät mustikat ja hyytelön.
Kun juusto- suklaatäyte on jähmettynyt, lisää täytteen päälle mustikat (tai muita marjoja).
Keitä hyytelö ohjeen mukaan ja lusikoi sitä mustikoiden päälle. Laita kylmään jähmettymään.
Kommentit