Tämänkin kakun valmistin rippijuhliin. Tein kakusta gluteenittoman ja vähälaktoosisen. Jälleen kerran ohjeen löysin Open cafe -sivuilta!

 

 

 

pohja

2 munaa 

3/4 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria 

1 dl gluteenittomia jauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

 

valkosuklaatäyte 

5 liivatetta 

200 g valkosuklaata sulatettuna 

250 g mascarponejuustoa 

1 rkl sitruunamehua 

1 prk flora vispiä

 

pinnalle 

4-5 dl mustikoita

 

kiille

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria


 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia.

 

Laita liivatelehdet pehmiämään runsaaseen, kylmään veteen n.5-10 minuutiksi.

Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja sulatettu, hiukan jäähtynyt suklaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää juusto- suklaaseokseen.

Liuota liivatelehdet yksitellen kiehuvan kuumaan sitruunamehuun.

Sekoita liivatteet ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada täyte pohjalevyn päälle.

Anna kakun olla kylmässä vähintään 2 tuntia ennen kuin lisäät mustikat ja hyytelön.

Kun juusto- suklaatäyte on jähmettynyt, lisää täytteen päälle mustikat (tai muita marjoja).

Keitä hyytelö ohjeen mukaan ja lusikoi sitä mustikoiden päälle. Laita kylmään jähmettymään.