Jo lapsuuden ajan jouluihin kuului olennaisesti luumukermakakku.


pohja

4 munaa

2 dl sokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

 

kostutus

n 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

 

täyte

n. 1 dl luumumarmeladia

1 prk flora vispiä

1 prk maitorahkaa

vaniljasokeria

sokeria

 

koristelu

2 prk flora vispiä

1 prk maitorahkaa

vaniljasokeria

sokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sokoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista uunissa 175 asteen lämmössä 30-40 minuuttia (uunista riippuen).

 

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

 

Aseta alimmaiseksi tuleva osa tarjoiluastialle ja kostuta vaniljamaidolla.

Levitä seuraavaksi luumumarmeladia.

Marmeladin päälle levitä kermarahkatäytettä.

 

Aseta keskimmäinen osa päälle ja kostuta .

Levitä  luumumarmeladia ja kermarahkatäytettä.

 

Aseta päällimmäinen osa paikoilleen ja kostuta.

 

Koristele kermarahkavaahdolla haluamallasi tavalla.