Jo lapsuuden ajan jouluihin kuului olennaisesti luumukermakakku.
pohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
kostutus
n 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
täyte
n. 1 dl luumumarmeladia
1 prk flora vispiä
1 prk maitorahkaa
vaniljasokeria
sokeria
koristelu
2 prk flora vispiä
1 prk maitorahkaa
vaniljasokeria
sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sokoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa 175 asteen lämmössä 30-40 minuuttia (uunista riippuen).
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Aseta alimmaiseksi tuleva osa tarjoiluastialle ja kostuta vaniljamaidolla.
Levitä seuraavaksi luumumarmeladia.
Marmeladin päälle levitä kermarahkatäytettä.
Aseta keskimmäinen osa päälle ja kostuta .
Levitä luumumarmeladia ja kermarahkatäytettä.
Aseta päällimmäinen osa paikoilleen ja kostuta.
Koristele kermarahkavaahdolla haluamallasi tavalla.
Kommentit