Tämän ohjeen löysin Open cafe -sivuilta. Kakun täytteenä on itsetehtyä raparperihilloa ja valmista mansikanmakuista kermavaahtoa. Loistava yhdistelmä!

 

 

pohja

250 g margariinia

2 dl sokeria

6 keltuaista

3 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa


marenki

6 valkuaista

3 dl sokeria


täyte

1 prk mansikkakermaa

raparperihilloa n. 3 dl

 

Vaahdota margariini ja sokeri.

Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita hyvin.

Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen.

Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista valkuaisvaahto ja levitä vaahto pohjataikinan päälle.

Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

 

Jaa jäähtynyt pohja kahteen yhtä suureen osaan.

Nosta toinen puoli tarjoiluastiaan.

Levitä pohjan päälle raparperihilloa ja mansikkakermavaahtoa.

Nosta toinen levy päälle ja laita hetkeksi  kylmään.