Pikkujoulupöydän makeaksi herkuksi valitsin tämän kakun, jota olen himoinnut jo pitkään, mutta en ihan itselleni ole viitsinyt kakkua aikaisemmin leipoa. Kakku oli pehmeän makuista, mutta kermaliköörin makua kaipasin enemmän. Alkuperäisessä ohjeessa (Ullanunelma) kakun päälle oli taiteiltu vielä ohut hyydytetty liköörikerros. Minun kakusta se jäi pois, koska nukahdin liian pitkäksi aikaa vieraita odotellessa...Ensi kerralla sitten.

 

pohja

195 g murokeksejä

50 g voita

 

täyte

1 dl Baileys -likööriä

7 liivatelehteä

6 dl vispikermaa

1 prk (250 g) Mascarbone-tuorejuustoa

1 1/2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

 

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa.

Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.

Vaahdota kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja sokerit.

Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Pidä kakkua kylmässä vähintään neljä tuntia.

Kun täyte on hyytynyt, irroita kakku vuoastaan ja koristele.