Tällaisen kakun leivoin poikani rippijuhliin kesän lopulla. Kakun täytteenä on mansikkamoussea ja raparperihilloa. Ohjeet täytteisiin löysin Open cafe -sivuilta. Ihanan raikas kakku! Tästä tuli heti yksi suosikkikakuistani!
kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
raparperihillo
500 g raparperinpaloja
2 1/2 dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria
mansikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk flora vispiä
2 dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa tai 1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseena
koristeluun
2 prk flora vispiä
1 prk maitorahkaa
sokeria
vanilliinisokeria
mansikoita
kiille
2 dl vettä tai mansikkamehua
1 dl hyytelösokeria
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Leikkaa pohjalle leivinpaperi. Kakusta tulee melko korkea.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta vanilliinimaidolla.
Levitä pohjaosan päälle raparperihilloa ja puolet mansikkamousseesta.
Aseta keskimmäinen osa päälle.
Kostuta. Levitä hillo ja loput mousseesta.
Aseta päällimmäinen osa paikoilleen.
Laita jääkaappiin hyytymään.
Hyydyttyään kakku on valmis koristeltavaksi.
Kommentit