Tällaisen kakun leivoin poikani rippijuhliin kesän lopulla. Kakun täytteenä on mansikkamoussea ja raparperihilloa. Ohjeet täytteisiin löysin Open cafe -sivuilta. Ihanan raikas kakku! Tästä tuli heti yksi suosikkikakuistani!

 

 

kakkupohja

6 munaa

2 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

raparperihillo

500 g raparperinpaloja

2 1/2 dl hillosokeria

1 dl fariinisokeria

 

mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk flora vispiä

2 dl ranskankermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa tai 1 prk maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

300 g mansikoita soseena

 

koristeluun

2 prk flora vispiä

1 prk maitorahkaa

sokeria

vanilliinisokeria

mansikoita

 

kiille

2 dl vettä tai mansikkamehua

1 dl hyytelösokeria

 

Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Leikkaa pohjalle leivinpaperi. Kakusta tulee melko korkea.

 

Jaa kakkupohja kolmeen osaan.

Kostuta vanilliinimaidolla.

Levitä pohjaosan päälle  raparperihilloa ja puolet mansikkamousseesta.

Aseta keskimmäinen osa päälle.

Kostuta. Levitä hillo ja loput mousseesta.

Aseta päällimmäinen osa paikoilleen.

Laita jääkaappiin hyytymään.

Hyydyttyään kakku on valmis koristeltavaksi.