Päätin ilahduttaa perhettäni leipomalla näitä juustosarvia. Pellit tyhjenivätkin sitä mukaa, kun sain ne uunista, mutta onneksi jotakin jäi myös syntymäpäiväjuhlien kahvipöytäänkin. Ohje on ikivanha. Sen juuret juontaa aina kotitaloustunneille vuonna 1978!

 

Taikina

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 dl juustoraastetta

50 g voita

2 dl kermaviiliä

 

Täyte

juustoraastetta

 

Voiteluun

kananmuna

 

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään kulhossa.

Lisää huoneenlämpöinen voi nyppien jauhojen joukkoon.

Lisää kermaviili ja vaivaa taikina tasaiseksi.

 

Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.

Kauli taikinasta pyöreä "lettu" jauhotetulla alustalla.

Jaa "lettu" kahdeksaan yhtä suureen kolmionmuotoiseen osaan taikinapyörällä.

Aseta jokaisen osan leveämpään päähän nokare juustoraastetta.

Rullaa sarven muotoon.

Taikinasta tulee yhteensä 16 sarvea.

Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.