Tämä ohje on vanhasta Kotilieden juhlaliitteestä. Löysin tämän ohjeen suunnitellessani vanhimman poikani ylioppilasjuhlia viime keväänä. Valkoisilla marsipaaniruusuilla koristeltuna kakusta tuli juuri niin yksinkertaisen kaunis kuin halusinkin!

 

pohja

200 g digestive- tai kauramurokeksejä

80 g voita

 

täyte

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3 keltuaista

2 dl sokeria

250 g valkosuklaata

2 tl vaniljasokeria

3 valkuaista

6 liivatelehteä (+n.1/2 dl vettä)

3 dl kuohukermaa

 

Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään tasaiseksi seokseksi.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.                                                                                        

Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja valmista täyte.

 

 

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.

Sulata valkosuklaa.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset keskenään.

Lisää sulatettu ja hiukan jäähtynyt valkosuklaa seokseen.

Liuota liivatelehdet yksitellen kiehuvaan veteen (n. 1/2 dl vettä). Lisää seokseen tasaisena nauhana.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi.

Lisää tuorejuustoseokseen kermavaahto varovasti nostellen.

Lisää valkuaisvaahto varovasti nostellen.

 

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja pidä kylmässä seuraavaan päivään.