Tämän paistoksen ohjeen löysin 15 vuotta sitten Helsingin sanomista. Lisään kuvan myöhemmin.

 

 

1/2 kg omenoita

kanelia

1 dl sokeria

2 dl kermaa

3 kananmunaa

4 rkl korppujauhoja

2 rkl voita

 

 

Kuori omenat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä omenalohkot voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle kevyesti kanelia. 

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. 

Sekoita sokeri, keltuaiset, kerma ja korppujauhot. Lisää joukkoon sulatettu, hiukan jäähtynyt  voi. 

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (n.5 min) ja yhdistä kevyesti nostellen korppujauhoseokseen. 

Levita vaahto omenille. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.