pullataikina

12 -13 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl kaardemummaa

5 dl maitoa

150 g margariinia

 

täyte

sulatettua voita

sokeria

kanelia

 

voiteluun

kananmuna

 

pinnalle

raesokeria

 

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.

Lisää lämmitetty maito (n. 42 asteinen) ja vaivaa tasaiseksi joko käsin tai koneella.

Lisää sulatettu rasva ja jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.

Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.

Kauli taikinasta ohut levy.

Levitä taikinalevylle ensin sulatettua voita, sitten sokeria ja kanelia.

Kääri rullalle.

Leikkaa rulla " kolmion muotoisiin" osiin.

Paina jauhotetulla peukalolla pullan kärki kohti pohjaa.

Nosta pullat uunipellille ja kohota.

Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteen lämmössä n. 12 minuuttia.

Jäähdytä pullat leivinliinan alla.