pullataikina
12 -13 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kaardemummaa
5 dl maitoa
150 g margariinia
täyte
sulatettua voita
sokeria
kanelia
voiteluun
kananmuna
pinnalle
raesokeria
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
Lisää lämmitetty maito (n. 42 asteinen) ja vaivaa tasaiseksi joko käsin tai koneella.
Lisää sulatettu rasva ja jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan.
Kauli taikinasta ohut levy.
Levitä taikinalevylle ensin sulatettua voita, sitten sokeria ja kanelia.
Kääri rullalle.
Leikkaa rulla " kolmion muotoisiin" osiin.
Paina jauhotetulla peukalolla pullan kärki kohti pohjaa.
Nosta pullat uunipellille ja kohota.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteen lämmössä n. 12 minuuttia.
Jäähdytä pullat leivinliinan alla.
Kommentit