taikina

 150 g margariinia 

 3 dl vehnäjauhoja   

2 rkl sokeria 

2 rkl vettä

 

täyte

4 omenaa (n.650 g) 

 l kanelia 

1 prk maitorahkaa 

2 munaa 

1 dl kermaa

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

 

Sekoita keskenään huoneenlämmössä pehmennyt voi, jauhot ja sokeri. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi

Painele 2/3 taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle (halkaisija 25 cm). Laita loppu taikina kylmään. 

Kuori ja lohko omenat. Levitä omenalohkot pohjan päälle ja mausta kanelilla. 

Sekoita maitorahka, munat ja kerma keskenään. Mausta sokerilla.

Kaada rahka-kermaseos omenalohkojen päälle.

Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta vuokaan. Sulje reunat haarukalla painellen ja voitele munalla. Pistele haarukalla tai ota pienellä muotilla kannesta kuvioita.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä kermavaahdon kanssa.