Näin karkkilakon aikana on turvauduttava esimerkiksi suklaakakkuun makeanhimon yllättäessä!

 

taikina

125 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

2 kananmunaa

100 g taloussuklaata

1 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa

 

Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

Sekoita joukkoon rouhittu suklaa.

Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili vuorotellen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä noin tunnin ajan.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä alustalle.

Koristele esimerkiksi tomusokerilla.