pohja

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/4 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta


täyte

6 liivatelehteä

2 dl sokeria

3 rkl kaakaojauhetta

4 rkl perunajauhoja

6 dl rasvatonta maitoa

50 g tummaa suklaata

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1/2 dl kuumaa kahvia


koristeeksi

suklaalastuja

suklaarusinoita

 

 Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Paista uunissa 185 asteen lämmössä n. 1/2 tuntia.

 

Täytettä varten liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.

Sekoita sokeri, kaakaojauhe ja perunajauhot kattilassa.

Lisää maito ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa.

Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa.

Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa vaniljakastikkeesta mahdollisimman paksu vaahto.

Kuumenna kahvi kattilassa ja sulata liivatelehdet kahviin.

Kaada liivateseos suklaakiisseliin ja kääntele lopuksi joukkoon vaniljakastike.

Kokoa kakku tuorekelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.