Näissä voisarvissa täytteenä on omenahilloa.

 

taikina (16 kpl)

7 1/2 dl vehnäjauhoja

200 g voita tai margariinia

2 1/2 dl maitoa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

40 g hiivaa

 

voiteluun

1 kananmuna

 

pinnalle

raesokeria

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

Nypi kulhossa jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi.

Lisää maitoseos ja sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli taikinat kevyesti jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi.

Jaa taikinalevyt taikinapyörällä kahdeksaan yhtä suureen osaan.

Laita omenasosetta "kolmion" leveämpään päähän, josta aloitat myös rullaamisen sarveksi.

Taivuta käärö sarveksi.

Kohota sarvet liinan alla.

Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla.

Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.