Sunnuntaina jälkiruuaksi teki mieli jotakin hyvää, mutta helppoa. Kaapista löytyi ainekset tähän kääretorttuun ja hyvää oli.

 

kääretorttutaikina

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl ohrakasta

1 tl leivinjauhetta

 

täyte

mansikkahilloa

2 dl mansikan makuista kermavaahtoa

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista uunissa 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

 

Vatkaa täytteen kermavaahto.

Levitä täyte torttulevylle: ensin mansikkahillo ja päälle kermavaahto.

Rullaa torttu ja laita torttu hetkeksi kylmään.